Desenzano del Garda

Desenzano del Garda: lekker winkelen
Camping San Francesco ligt vlakbij de plaats Desenzano del Garda. Dit is een sfeervolle stad met een haven, gezellige terrasjes, mooie gebouwen en heel veel leuke winkeltjes. In de zomermaanden zijn deze winkels ook ’s avonds geopend. Desenzano del Garda is de grootste stad aan het Gardameer en heeft een autovrij centrum.

Oude gebouwen en gezellige terrasjes
De oude kleine binnenhaven van Desenzano del Garda is erg gezellig. Hier vindt u veel barretjes en restaurants in prachtige gebouwen. Kies een terrasje uit en geniet van een heerlijk Italiaans ijsje of een cappuccino.

Het Romeinse verleden van Desenzano del Garda
Wanneer u een wandeling maakt door Desenzano del Garda, komt u enkele Romeinse monumenten tegen, zoals de restanten van de Villa Romana en een badhuis met vloermozaïeken uit de derde eeuw. Ook zijn er modernere bouwwerken, zoals de Duomo en het Castello. In de Duomo is het beroemde schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ te zien. Ook kunt u vanuit Desenzano del Garda eenvoudig een bezoek brengen aan het mooie stadje Lonato.

Populaire antiekmarkt in Desenzano del Garda
In Desenzano del Garda is elke dinsdagochtend een markt langs de boulevard Cesare Battisti. Verder trekt de antiekmarkt, die iedere eerste zondag van de maand wordt gehouden, veel bezoekers.

Lees hier verder over het Gardameer.

 

Comments are closed.